social media inso.gov.ir-شبکه_های_اجتماعی_سازمان_ملی_استاندارد

اطلاعیه و فراخوان

بيشتر

پنجشنبه1401/12/25

13:13:3

272

نحوه تولید مقوا و جعبه بهداشتی

نحوه تولید مقوا و جعبه بهداشتی
براساس ویژگی های استاندارد ملی 3341
گردآورنده : سمیه کرملو
چکیده‌
یکی‌ از دغـدغـه‌ هـای‌ اصـــلی‌ تولیـد کننـدگـان‌ در همـه‌ صـــنایع‌ نحوه‌ ارائه‌ کالا و محصـــولاتشـــان‌ با کیفیت‌ بـالاو حفظ‌ ســـلامتی‌ فیزیکی‌ ان‌ می‌ بـاشـــد. انواع‌ محصولات‌ مواد غذایی‌ در بسته‌ بندی‌ های‌ متفاوت‌ در بازار ارائه‌ می‌ گردد. محصــولات‌ مختلف‌ نیازمند بســـتـه‌ بنـدی‌ هـای‌ متفـاوت‌ هســـتنـد. یکی‌ از انواع‌ بســته‌ بندی‌ ها اســتفاده‌ از کاغذ ، مقوا و کارتن‌ می‌ باشــد. کاغذ، مقوا کارتن‌ از اجزای‌ اصــلی‌ صــنعت‌ بسته‌ بندی‌ به‌ شمار می‌ آیند.
بســـته‌ بندی‌ کاغذی‌ شـــامل‌: کیســـه‌ های‌ کاغذی‌، لیبـل‌ هـا، پـاکـت‌ هـا وانواع‌ جعبـه‌ هـا و... می‌ شـــود. بســـتـه‌ بنـدی‌ کـاغـذی‌ برای‌ حمـل‌، محـافظـت‌ از محصــولات‌ حســاس‌ و شــکننده‌ و بســته‌ بندی‌ مواد غذایی‌ مناسـب‌ اسـت‌. این‌ نوع‌ بسـته‌ بندی‌ علاوه‌ بر کـاربردی‌ بودن‌، بخـاطر ســـادگی‌ طراحی‌ و زیبـایی‌ می‌ تواند یک‌ از جذاب‌ ترین‌ انتخاب‌ ها برای‌ بســته‌ بندی‌ باشد.
بسـته‌ بندی‌ مقوایی‌ از کاغذی‌ مقاوم‌ تر اسـت‌ و برای‌ بسته‌ بندی‌ محصولات‌ مختلف‌ مناسب‌ است‌.
از کـارتن‌ بیشـــتر برای‌ برای‌ بســـتـه‌ بنـدی‌ بیرونی‌ محصـول‌ اسـتفاده‌ می‌ شـود، کارتن‌ به‌ دلیل‌ مقاومت‌ و اســـتحکــام‌ بــالا برای‌ حمــل‌ و نقــل‌ محصـــولات‌ (خصـوصـا کالاهای‌ سـنگین‌ تر) مورد اسـتفاده‌ قرار می‌ گیرند.
نکته مهم‌ در مورد بســـتـه‌ بنـدی‌ هـای‌ کـاغـذی‌، مقوایی‌ و کـارتنی‌ ســـازگـاری‌ آنهـا بـا محیط‌ زیســـت‌ اســـت‌ و این‌ نوع‌ مواد اولیه‌ بـه‌ راحتی‌ قـابـل‌ بـازیـافـت‌ و ورود به‌ چرخه‌ مصرف‌ دوباره‌ است‌.
در این‌ مقاله‌ به‌ نحوه‌ تولید مقوا به‌ روش‌ بهداشــتی‌ از مقوای‌ بازیافتی‌ اشاره‌ می‌ شود.
 
مقدمه‌
کیفیت‌ مطلوب‌ کالا و انجام‌ صــحیح‌ خدمت‌ از زمان‌ آشــنایی‌ انســان‌ با کمیت‌ و خواص‌ اشــیاء همراه‌ او بوده‌ اســــت‌. تـا زمـانی‌ کـه‌ تولیـد، دســـتی‌ و غیر ماشـینی‌ و با اسـتفاده‌ از ابزارهای‌ سـنتی‌ انجام‌ می‌ گرفـت‌. تعیین‌ کیفیـت‌ و تشـــخیص‌ آن‌ کـار چنـدان‌ مشـــکلی‌ نبود و پی‌ بردن‌ به‌ کیفیت‌ تولید و خدمت‌ بـا اســـتفـاده‌ از
 
حواس‌ پنجگـانـه‌ میســـر بود امـا بـا پیشـــرفـت‌ علوم‌، تکنولوژی‌، افزایش‌ جمعیـت‌، بـالا رفتن‌ میزان‌ مصـــرف‌، ضـــرورت‌ تولیـد انبوه‌ و در نتیجه‌ جایگزین‌ شدن‌ ماشین‌ به‌ جای‌ انسان‌ و ابزار دسـتی‌، دیگر سـنجش‌ کیفیت‌ با اسـتفاده‌ از
حواس‌ پنجگانه‌ و بدون‌ داشـتن‌ آزمایشـگاه‌ و ابزار و توانائی‌ هــای‌ فـنـی‌ امـکــان‌ پــذیـر نـبـود و در نـتـیـجــه‌ ایـجــاد تشـکیلاتی‌ را به‌ همین‌ منظور در کشـورهای‌ مختلف‌ جهان‌ من‌ جمله‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ مطرح‌ می‌ سازد.
 
تاریخچه‌
گذشـته‌ از پیشـرفت‌ تاریخی‌ غیر مدون‌ اسـتاندارد در ایران‌ اولین‌ تشـــکیلات‌ مؤســـســــه‌ اســـتـانـدارد و تحقیقـات‌ صـــنعتی‌ ایران‌ با تصـــویب‌ قانون‌ اوزان‌ و مقیاس‌ ها در ســال‌ 1304 به‌ لحاظ‌ ضــرورت‌ تعیین‌ ویژگی‌ هـا و نظـارت‌ بر کیفیـت‌ کـالاهـای‌ صـــادراتی‌ و وارداتی‌، ایجاد یک‌ تشـــیکلات‌ رســـمی‌ مورد توجه‌ قرار گرفتـه‌ و هســـتـه‌ اولیـه‌ تشـــکیلات‌ ســـازمـانی‌ مؤســســه‌ اســتاندارد و تحقیقات‌ صــنعتی‌ ایران‌ به‌ صــورت‌ اداره‌ ای‌ از وزارت‌ بازرگانی‌ وقت‌ شــکل‌ می‌ گیرد.
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی، به پیوست «قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد» که در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ یازدهم مهرماه یکهزار و سیصد و نود و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۹۶/۹ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأیید تبصره (۱) بند (۱) ماده (۷) مطابق اصل یکصد و دوازدهم (۱۱۲) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد و طی نامه شماره ۲۳/۸۲۹۴۹ مورخ ۱۳۹۶/۹/۲۸ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ می‌گردد.
 
مزایای‌ بکارگیری‌ استاندارد:
  •          جلوگیری‌ از دوبـاره‌ کـاری‌ هـا بـه‌ واســـطـه‌ تعریف‌ فعـالیتهـای‌ برنـامـه‌ ریزی‌ شــــده‌ و سیستماتیک‌.
  •          کــاهـش‌ هـزیـنــه‌ هــا،ایـجــاد اطـمـیـنــان‌ و اعتماد در بیرون‌سازمان‌
  •          ایجـاد اطمینـان‌ و اعتمـاد درون‌ ســـازمـان‌ ( مشتری‌)
  •          افزایش‌ توان‌ رقابت‌ در عرصه‌ بین‌ المللی‌.
  •          ایجـاد ســـیســـتمهـای‌ مـدیریـت‌ زیســـت‌ محیطی‌ کـه‌ منجر بـه‌ حفـاظـت‌ بیشـــتر از محیط‌ زیست‌ می‌ شود.
  •          جلب‌ مشـتریان‌ بیشـتر و افزایش‌ سـهم‌ بازار در سطح‌ بین‌ المللی‌
  •          افزایش‌ رعـایـت‌ مقررات‌ و قوانین‌ مربوطـه‌ به‌ محیط‌ زیست‌
  •          اســتفاده‌ بهینه‌ از منابع‌ طبیعی‌ تســهیل‌ تجارب‌ بین‌ الملل‌
  •          ایجاد ارزش‌ افزوده‌ بیشتر برای‌ سازمان‌
  •          ایجاد محیط‌ کاری‌ ایمن‌ تر و سالم‌ تر
 
استاندارد :3341
هدف‌ ار تدوین‌ این‌ اســتاندارد ، تعیین‌ ویژگی‌ های‌ فیزیکی‌ ، نشـتنه‌ گذاری‌ نمونه‌ برداری‌ ، بسـته‌ بندی‌ و روش‌ هــای‌ آزمون‌ انواع‌ ورق‌ مقوای‌ بهــداشـــتی‌ توپرو جعبه‌ های‌ ساخته‌ شده‌ از آن‌ می‌ باشد .
 
دامنه‌ کاربرد
این‌ اســـتـانـدارد برای‌ انواع‌ مقوای‌ بهـداشـــتی‌ توپر مورد مصـرف‌ در بسـته‌ بندی‌ اولیه‌ و ثانویه‌ کلیه‌ مواد خوراکی‌ که‌ در بسـته‌ های‌ مقوایی‌ به‌ بازار یا مصـرف‌ کننده‌ عرضـه‌ می‌ شـوند و همجنین‌ برای‌ انواع‌ جعبه‌ مقوایی‌ بهداشــتی‌ تو پر و ورق‌ مقوای‌ بهداشــتی‌ تو پر برش‌ خورده‌ ، نظیر ورق‌ مقوایی‌ در و بـدنـه‌ جعبـه‌ شــیرینی‌ ، ورق‌ مقوایی‌ بســته‌ بندی‌ انواع‌ غذاهای‌ آماده‌ ، رشــته‌ آشــی‌ ، جعبه‌ خرما ، ســینی‌ کیک‌ و غذا کاربرد دارد.
این‌ استاندارد برای‌ بسته‌ بندی‌ مقوایی‌ مواد غذایی‌ منجمد به‌ عنوان‌ بســته‌ بندی‌ در تماس‌ مســتقیم‌ با مواد غذایی‌ کاربرد ندارد
 
 
نحوه‌ تولید مقواهای‌ بهداشتی‌
تعریف‌ مقوا
مـقـوادر حـقـیـقــت‌ نـوعـی‌ کــاغــذ ســـخــت‌، ضـــخـیـم‌، مســـتحکم‌ و انعطـاف‌ پـذیر می‌ بـاشـــد. مقوا یکی‌ از پرکاربردترین‌ ها اسـت‌ و از جلد کتاب‌ گرفته‌ تا انواع‌ بســـتـه‌ بنـدی‌ هـا، شـــاهـد نقش‌ کلیـدی‌ و مفیـد آن‌ هســـتیم‌. اگر بخواهیم‌ بیشـــتر دربـاره‌ مـاهیـت‌ مقوا صـــحبـت‌ کنیم‌ بـایـد بگوییم‌: مقوا کـاغـذی‌ بـا گرمـاژ 250 و به‌ بالااست‌ که‌ پایه‌ تولید آن‌ چوب‌ سخت‌ می‌ بـاشـــد. البتـه‌ امروزه‌ مقواهـا از طریق‌ عمـل‌ بـازیـافـت‌ هم‌ سـاخته‌ می‌ شـوند اما پایه‌ تولید یا بهتر بگوییم‌، اولین‌ تولید مدرن‌ حاصل‌ فرآوری‌ خمیر چوب‌ های‌ سخت‌ بوده‌ است‌.
مقوا از سـلولز سـاخته‌ می‌ شـود و سـلولز ماده‌ تشـکیل‌ دهنده‌ چوب‌ می‌ باشــد. را به‌ صــورت‌ تکه‌ های‌ ریز وارد دســتگاه‌ می‌ کنند و ســپس‌ با اســتفاده‌ از مواد شـیمیایی‌ و آب‌ داغ‌ خمیری‌ از رشـته‌ های‌ سـلولزی‌ به‌ دست‌ می‌ آورند.
ســـپس‌ آب‌ و رطوبـت‌ خمیر را بـه‌ وســـیلـه‌ فشـــار و حرارت‌ از بین‌ می‌ برنـد. وقتی‌ خمیرهـا از غلطـت‌ می‌ گذرند تبدیل‌ به‌ ورقه‌ هایی‌ صــاف‌ می‌ شــوند که‌ بعد از خشــک‌ شــدن‌ کامل‌، آنها را کاغذ می‌ نامیم‌.
 
حـال‌ اگر بـه‌ جـای‌ یـک‌ لایه‌، چنـدلایه از این‌ ورقـه‌ هـا روی‌ هم‌ قرار گیرند ما کاغذی‌ ضـخیم‌ به‌ نام‌ مقوا را به‌ دست‌ می‌ آوریم‌.
البتـه‌ این‌ روزهـا و بـه‌ علـت‌ قوانین‌ منع‌ قطع‌ درختـان‌ بیشـــتر مقواهـا از طریق‌ فرآینـد بـازیـافـت‌ کـاغـذ تولید می‌ شــوند، اما در این‌ فرآیند مشــکلی‌ وجود دارد: الیـاف‌ قـدرت‌ کمتری‌ دارنـد و مقـدار مقـاومـت‌ مقوا بســیار پایین‌ اســت‌. بنابراین‌ در ســیر تکاملی‌ این‌ فرآینـد: الیـافی‌ کـه‌ از چوب‌ بـه‌ دســـت‌ آمـده‌ انـد، بـا الیاف‌ بازیافتی‌ ترکیب‌ می‌ شـوند تا کاغذ و مقوای‌ به‌ دســت‌ آمده‌ کیفیت‌ اســتاندارد مصــرفی‌ را داشــته‌ باشد.
مقوا همچنین‌ از طریق‌ بـازیـافـت‌ مقوا و کـاغـذهـای‌ بـاطلـه‌ و آخـال‌ هم‌ تهیـه‌ می‌ شـــود .بـا توجـه‌ بـه‌ بـار میکروبی‌ باید از مواد ضــد عفونی‌ کننده‌ مناســب‌ و مخصـــوص‌ این‌ کـار اســـتفـاده‌ شـــود ترکیبـاتی‌ مـانـند آهک‌ مناسـب‌ نبوده‌ و علاوه‌ بر زبر شـدن‌ سـطح‌ مقوا بر آلودگی‌ هـای‌ قـارچی‌ تـاثیر چنـدانی‌ نـدارد و بـاعـت‌ افزایش‌ PHو خراب‌ شـدن‌ زنجیره‌ های‌ سـلولزی‌ و کاهش‌ اسـتحکام‌ مقوا می‌ شـود بنابراین‌ باید از مواد ضدعفونی‌ کننده‌ مناسب‌ استفاده‌ شود .
استحکام‌ بسته‌ بندی‌دارای‌ اســـتانداردهای‌ متنوعی‌ اســـت‌ که‌ به‌ منظور تعیین‌ کیفیت‌ بسته‌ بندی‌ های‌ مقوایی‌ تدوین‌ شده‌ اند که‌ عمده‌ ترین‌ آنها عبارتند از کمینه‌ شــقی‌ مقوا با زاویــه‌ خـمـش‌ 15 درجــه‌، کـمـیـنــه‌ مـقــاومــت‌ بــه‌ ترکیدن‌، جرم‌ پایه‌ مقوا و غیره‌.
جرم‌ پـایـه‌ مقوا نیز حـائز اهمیـت‌ اســــت‌. یکی‌ از عناصــر تعیین‌ کننده‌ اســتحکام‌ این‌ مقواها چســبی‌ اسـت‌ که‌ برای‌ درسـت‌ کردن‌ آنها اسـتفاده‌ می‌ شـود. بیشـترین‌ چسـب‌ مورد اسـتفاده‌ در این‌ صـنعت‌ انواع‌ نشـاسـته‌ و مخلوطی‌ از آنها اسـت‌. از آنجا که‌ ممکن‌ است‌ برخی‌ از میکروب‌ ها از نشاسته‌ به‌ عنوان‌ ماده‌ غذایی‌ اســتفاده‌ کنند، مرغوب‌ بودن‌ آن‌ باید کنترل‌ شود.
برخی‌ ترکیبـات‌ چســـب‌ هـا هســـتنـد کـه‌ هم‌ مـانع‌ از جذب‌ آلودگی‌ های‌ میکروبی‌ می‌ شوند و هم‌ کیفیت‌ چسبندگی‌ خوبی‌ دارند.
 
 
 
 
تبدیل‌ آخال‌ کاغذ و کاغذ باطله‌ به‌ خمیر مقوا
خمیرسازی‌
برای‌ تهیـه‌ خمیر مقوا از خمیرکـاغـذ بـاطلـه‌ در آب‌ از دســتگاه‌ حمیر ســاز اســتفاده‌ می‌ شــود.ســپس‌ در مخزن‌ کـه‌ از جنس‌ زنـگ‌ نزن‌ بـا ســـطوح‌ صـــاف‌ و یکـدســـت‌ می‌ بـاشـــد ذخیره‌ می‌ شـــود بـه‌ وســـیلـه‌ دسـتگاه‌ تمیز کننده‌ یا شـن‌ گیر اجسـام‌ سـنگین‌ مثل‌ شـن و ماسـه‌ و سـوزن‌ منگنه‌ بر اسـاس‌ اختلاف‌ وزن‌ با خمیر جداسـازی‌ می‌ شـوداز ماده‌ ضـد عفونی‌ کننده‌ جهت‌ بهداشــتی‌ شــدن‌ مقوا اســتفاده‌ میشــود این‌ ماده‌ باید به‌ گونه‌ ای‌ باشـــد که‌ علاوه‌ بر از بین‌ بردن‌ آلودگی‌ ها به‌ اتصالات‌ آسیب‌ نرساند .
خمیر آماده‌ شــده‌ از طریق‌ اتصــالات‌ و طی‌ مراحل‌ آبگیری‌ توسط‌ وکیوم‌ به‌ سمت‌ خشک‌ کن‌ روانه‌ می‌ شـــود مدت‌ زمان‌ خشـــک‌ شـــدن‌ بســـتگی‌ به‌ طول‌ دستگاه‌ و ضخامت‌ مقوا دارد.
 
تبـدیـل‌ مقوا بهـداشـــتی‌ بـه‌ ورق‌ مقوایی‌ توســـط‌ دستگاه‌ لامینه‌
در این‌ دســـتگـاه‌ مقوای‌ آمـاده‌ شـــده‌ بـدون‌ روکش‌ توســط‌ دو لایه‌ بهداشــتی‌ در قســمت‌ رویه‌ و زیرین‌ توسـط‌ چسـب‌ خوراکی‌ نشـاسـته‌ لمینت‌ می‌ شـود .و در سایزهای‌ متفاوت‌ توسط‌ دستگاه‌ شیت‌ می‌ شود
رول‌ هـای‌ روزنـامـه‌ و تحریر در عرض‌ هـای‌ متفـاوت‌ در بازار موجود می‌ باشــد و بنابر نیاز مشــتری‌ تهیه‌ می‌ شود.
 
جعبه‌
مقوای‌ بهداشـتی‌ پس‌ از شـیت‌ شـدن‌ در اندازه‌ های‌ مناســب‌ در قســمت‌ جعبه‌ ســاری‌ توســط‌ دســتگاه‌ دایکات‌ برش‌ خورده‌ و جعبه‌ درســت‌ می‌ شــود. در این‌ بخش‌ روی‌ ورق‌ بهداشــتی‌ توســط‌ قالب‌ هایی‌ کـه‌ از قبـل‌ طراحی‌ شـــده‌ خطوط‌ تـا و خطوط‌ برش‌ خورده‌ ایجاد می‌ شـود و انواع‌ جعبه‌ تولید می‌ شـود.
انواع‌ جعبـه‌ هـا برای‌ بســـتـه‌ بنـدی‌ بـا ســـایز هـای‌ متفاوت‌ در بازار وجود دارد در مورد جعبه‌ های‌ یک‌ تکه‌ پیتزا سـایز بندی‌ متقاوت‌ به‌ این‌ صـورت‌ وجود دارد .
  •          جعبه‌ پیکو کف‌ جعبه‌ 18 سانتی‌ متر
 
  •          جعبه‌ مینی‌ کف‌ جعبه‌ 20سانتی‌ متر
 
  •          جعبه‌ تک‌ نفره‌ کف‌ جعبه‌ 23سانتی‌ متر
 
  •          جعبه‌ دو نفره‌ کف‌ جعبه‌ 27 سانتی‌ متر
 
  •          جـعـیــه‌ خــانـواده‌ کـف‌ جـعـبــه‌ 30و 32 و 33 سانتی‌ متر
 
جعبه‌ یک‌ تکه‌
جعیه‌ ای‌ که‌ در و بدنه‌ یه‌ صــورت‌ یک‌ تکه‌ در بســته‌ بندی‌ استفاده‌ می‌ شود مانند جعبه‌ پیتزا
 
جعبه‌ دو تکه‌
جعبـه‌ کـه‌ در و بـدنـه‌ از هم‌ جـدا هســـتنـد .مـاننـد جعبـه‌ شیرینی‌
جعبه‌ های‌ آماده‌ شده‌ در تعداد 100 تایی‌ در نایلون‌ بـا گریـد بهـداشـــتی‌ بســـتـه‌ بنـدی‌ شـــده‌ و ســـپس‌ شـیرینگ‌ شـده‌ و پس‌ از چیدمان‌ روی‌ پالت‌ به‌ انبار منتقل‌ می‌ شود .
 
 
 
 
انواع‌ بسته‌ بندی‌
بسته‌ بندی‌ اولیه‌
از ورق‌ مقوای‌ بهداشـتی‌ اسـتفاده‌ می‌ شـودکه‌ ماده‌ خوراکی‌ در تمـاس‌ مســـتقیم‌ بـا آن‌ قرار دارد .مـاننـد جعبه‌ های‌ پیتزا
 
بسته‌ بندی‌ ثانویه‌
در این‌ نوع‌ بســـتــه‌ بنــدی‌ ورق‌ مقوایی‌ در تمــاس‌ مســـتقیم‌ با مواد خوراکی‌ نمی‌ باشـــد ماننـد بســـنـه‌ بندی‌ مرغ‌ و گوشت‌ و خرما
 
ویژگی‌ های‌ ورق‌
ورق‌ مقوای‌ بهداشـتی‌ باید دارای‌ پوشـش‌ مناسـب‌ با گرید بهداشتی‌ باشد
ســطح‌ مقوای‌ بهداشــتی‌ باید یک‌ دســت‌ و و دارای‌ رنگ‌ یکنواخت‌ باشد
ســطح‌ مقوای‌ بهداشــتی‌ باید برای‌ آزمون‌ مقاوت‌ به‌ تا شدن‌ بدون‌ پارگی‌ باشد.
قـابلیـت‌ تـاخوردگی‌ ورق‌ مقوای‌ بهـداشـــتی‌ تـا 90 درجه‌ بدون‌ ایجاد ترک‌ باشد
مفـدار رطوبـت‌ در ورق‌ مقوای‌ بهـداشـــتی‌ حـداکثر 8 درصد باید باشد .
ویژگی‌ هــای‌ شـــیـمـیــایی‌ ورق‌ مقـوایی‌ بــایــد طبـق‌ جدول‌ شماره‌ 1 استاندارد ملی‌ 10687 باشد.
ویـژگـی‌ هــای‌ مـیـکـروبـی‌ ورق‌ مـقـوا بـهــداشـــتـی‌ مـی‌ بایست‌ مطابق‌ استاندارد ملی‌ 20837 باشد.
 
جمع‌ بندی‌
با توجه‌ به‌ اینکه‌ کاغذ و مقوا از اجزای‌ اصــلی‌ بســته‌ بنـدی‌ محســـوب‌ می‌ شـــونـدبـه‌ چنـد دلیـل‌ عمـده‌ استفاده‌ از کاغذ و مقوای‌ بازیافتی‌ توصیه‌ می‌ شود.

 
بـه‌ جـای‌ قطع‌ درختـان‌ و از بین‌ بردن‌ منـابع‌ طبیعی‌ میتوان‌ از کاغذ و مقوای‌ بازیافتی‌ طبق‌ اسـتاندارد و شــرایط‌ و ضــوابظ‌ بهداشــتی‌ به‌ طور بهینه‌ اســتفاده‌ کرد .
 
منابع‌:
 
https://www.zingapp.ir
https://tehran-print.co
/https://www.javanonline.ir
/https://azinpack.com
/https://gashta-sanat.ir
/https://safapack.com
https://gashta-sanat.ir
https://csrrasaneh.ir
https://golbargbox.com
https://rc.majlis.ir